Cum funcționează?

Vindecarea afecțiunilor ortopedice în 5 pași

Echipa medic-pacient: indispensabilă pentru vindecare

Drumul de la prima vizită în cabinetul meu și până la o viață lipsită de durere este cu atât mai scurt, cu cât echipa medic-pacient este mai solidă. 

Împreună cu pacientul și colegii mei, facem echipă în fiecare etapă parcursă de la consultația inițială la tratament și vindecare, găsind cele mai eficiente și minim-invazive soluții, pentru situația specifică a persoanei din fața noastră. 

Indiferent de natura afecțiunii, fie că vorbim de monturi și alte probleme ale picioarelor, afecțiuni ale genunchiului, ale șoldului sau probleme ale gleznei, fiecare pacient urmează 5 etape esențiale, toate extrem de importante pentru rezolvarea scopului nostru comun – vindecarea. 

Etapa 1: CUNOAȘTERE prin Consultație și examen clinic

Se spune că primul pas este cel mai greu, iar practica ne confirmă acest lucru. 

Multe dintre afecțiunile ortopedice sunt, de multe ori, tratate cu nepăsare sau subestimate. Din frică față de internare sau operație sau din lipsă de informații corecte, mulți pacienți cu afecțiuni ortopedice severe ajung până în stadiul în care nu mai pot duce o viață normală, din cauza durerii sau a limitării mobilității. Mulți aleg să trateze în mod naturist probleme ale căror unic tratament este, de multe ori, cel chirurgical. 

Cei care aleg totuși să vină la consult, sunt primiți cu atenție, grijă și dedicare. 

Etapa de consultația și examen clinic este realizată în cadrul primei vizite în cabinet și, în funcție de afecțiune, poate implica:

  • Analiza simptomatologiei: analizăm împreună simptomele care te-au adus la medic, cum au început, cum au evoluat, cum îți afectează viața
  • Analiza istoricului medical: ne povestești despre intervenții și tratamente anterioare consultului și despre alte afecțiuni aflate sau nu în relație directă cu cea pentru care ne vizitezi.
  • Examinare fizică: examinăm zona afectată și încercăm să detectăm și să localizăm inflamații, dureri, restricții de mișcare sau alte semne ce ne vor ajuta în procesul de diagnostic. Acolo unde este cazul, evaluăm forța musculară, coordonarea și reflexele.
  • Teste de diagnostic: în funcție de tipul afecțiunii, îți voi recomanda testele imagistice necesare pentru a stabili diagnosticul și severitatea afecțiunii. În această categorie pot fi incluse radiografiile, tomografia computerizată (CT) sau imagistica prin rezonanță magnetică.

Obiectivul meu principal la finalul primei etape se îndreaptă în două direcții importante:

  1. Consolidarea unei relații solide de colaborare și încredere cu pacientul
  2. Dobândirea informațiilor necesare și a direcțiilor ce trebuie urmate pentru eficiența procesului terapeutic. 

Etapa 2: PRECIZIE în Diagnostic și tratament

În baza istoricului medical, al examenului fizic și a testelor imagistice necesare, vom stabili diagnosticul precis și vom trece la construirea unui plan de tratament care să diminueze sau să elimine definitiv simptomele neplăcute ale afecțiunii. 

În cazul pacienților mei, ori de câte ori este posibil, propun tratarea afecțiunii prin tehnici chirurgicale minim-invazive, bazate pe tehnologie de ultimă generație în ortopedie și traumatologie. 

Aceste tehnici fac posibil un tratament cu durere minimă sau chiar lipsă și o recuperare ușoară și rapidă, oferind șansa pacientului să se întoarcă cât mai rapid în sânul familiei și la activitățile preferate. 

Etapa 3: SIGURANȚĂ în Evaluare preoperatorie

Această etapă presupune pregătirea pentru o intervenție chirurgicală sigură și fără riscuri majore pentru pacient. 

În cadrul evaluării preoperatorii, în funcție de tipul afecțiunii și de planul de tratament, pot fi efectuate:

  • Analize de laborator: se fac analize de sânge și urină, prin care se evaluează funcția renală și funcția hepatică și se urmărește detectarea eventualelor infecții sau probleme de coagulare a sângelui.
  • Evaluare funcțională: în funcție de afecțiune, vom evalua funcția musculară și a articulațiilor, stabilind în acest fel și obiectivele de recuperare.
  • Evaluare psihologică: acolo unde este cazul, un psiholog poate evalua starea emoțională a pacientului, discutând cu acesta așteptările și temerile legate de operație și recuperare. Siguranța emoțională este dată de relația de încredere între medic și pacient, de aceea, comunicarea cu pacientul și abordarea holistică a situației sale este, din punctul meu de vedere, un precursor al succesului terapeutic. 
  • Medicamente: este important să știm ce medicamente ia pacientul, inclusiv cele pe bază de plante și suplimente alimentare, pentru a decide dacă este necesară întreruperea consumului înainte de operație.

Etapa 4: EXCELENȚĂ în Intervenție chirurgicală

După ce ne-am cunoscut, am stabilit cu precizie diagnosticul și planul de tratament și ne-a asigurat că putem aplica tratamentul în siguranță deplină, prin evaluarea preoperatorie, a venit momentul intervenției chirurgicale. 

În funcție de tipul afecțiunii, de gradul de severitate al acesteia și de alte criterii analizate, voi alege tehnica chirurgicală cel mai puțin invazivă, care să îmi permită să îmi ajut pacientul atât pe parcursul operației, cât și în perioada de recuperare. 

În fapt, „minim-invaziv” îmi garantează faptul că recuperarea pacientului meu este rapidă și fără sau cu minim de durere.

Etapa 5: GRIJĂ prin Controale postoperatorii

Finalul operației nu înseamnă finalul relației mele cu pacientul. 

După finalizarea intervenției, vom ține legătura prin controalele postoperatorii, prin care voi monitoriza cu grijă și atenție recuperarea pacientului după operație. Astfel, mă asigur că pacientul se recuperează în mod corespunzător și că pot interveni rapid în cazul unor eventuale complicații. 

În cadrul controalelor postoperatorii putem evalua mai multe aspecte, în funcție de tipul afecțiunii tratate, precum: durerea, inflamațiile, posibilitatea de mișcare, evaluarea funcțională, eliminarea riscului de complicații, recomandări cu privire la terapii fizice și activități care să ajute pacientului să se recupereze cât mai repede și cât mai sigur. 

Fără compromisuri în calitatea actului medical

Cunoaștere, Precizie, Siguranță, Excelență și Grijă, toate sub umbrela Echipei medic-pacient. Acestea sunt valorile sub care profesez și acesta este, în formă sumarizată, parcursul fiecărui pacient care îmi trece pragul. 

Pentru mai multe detalii sau clarificări, nu ezita să îți faci o programare! 

Dorești să faci programare online pentru consultație?

Poți face programare online, accesând link-ul de mai jos

Sau poți suna Call Center: 0 264 933